Kycklinggryta med kryddig korv


Finca Luna Beberide
Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, fikon, oregano, peppar, svarta vinbär och vanilj. Läs mer…
Du behöver
Kycklinggryta
900g kycklinglårfiléer
4 msk smör
2 gul lök
3 klyftor vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150g skogschampinjoner
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 500g
1 dl vatten
2 msk koncentrerad hönsfond
2 lagerblad
2 kryddpepparkorn
3 dl skuren paprika, stekt
1/2 dl persilja
3 chorizo eller annan stark korv
En mustig kycklinggryta som sköter sig själv på spisen är perfekt mellandagsmat och den heta korven ger en extra värmande känsla.
Gör så här:
Putsa kycklingen och salta och peppra ordentligt. Stek kycklingen i hälften av smöret, ge kycklingen en fin brynt yta och lägg sedan över den i en gryta.
Hacka sedan lök och vitlök fint, samt skär svampen i mindre bitar. Fräst sedan lök, vitlök samt svamp i en stekpanna. De ska bli mjuka men inte bli brynta. Tillsätt därefter tomatpuré och rör om.
Häll sedan på vatten krossade tomater, fond, lagerblad, kryddpeppar, paprikan samt persilja och lägg sedan i kycklingen i en gryta och låt puttra på medel värme i ca 15 minuter.
Skär sedan korven i skivor och stek dem så att de får en fin brynt yta. Häll av eventuellt överflödigt fett och vänd ner i grytan.
Servera sedan med pasta, garnerad med persilja och riven parmesanost.
Hoppas det smakar!