Kycklinggryta med kryddig korv

Finca Luna Beberide (Nyhet)

Art.nr. 252801

Finca Luna Beberide (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, fikon, oregano, peppar, svarta vinbär och vanilj. Läs mer…


149 kr

Du behöver

Kycklinggryta

900g kycklinglårfiléer
4 msk smör
2 gul lök
3 klyftor vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150g skogschampinjoner
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 500g
1 dl vatten
2 msk koncentrerad hönsfond
2 lagerblad
2 kryddpepparkorn
3 dl skuren paprika, stekt
1/2 dl persilja
3 chorizo eller annan stark korv

En mustig kycklinggryta som sköter sig själv på spisen är perfekt mellandagsmat och den heta korven ger en extra värmande känsla.

Gör så här:

Putsa kycklingen och salta och peppra ordentligt. Stek kycklingen i hälften av smöret, ge kycklingen en fin brynt yta och lägg sedan över den i en gryta.

Hacka sedan lök och vitlök fint, samt skär svampen i mindre bitar. Fräst sedan lök, vitlök samt svamp i en stekpanna. De ska bli mjuka men inte bli brynta. Tillsätt därefter tomatpuré och rör om.

Häll sedan på vatten krossade tomater, fond, lagerblad, kryddpeppar, paprikan samt persilja och lägg sedan i kycklingen i en gryta och låt puttra på medel värme i ca 15 minuter.

Skär sedan korven i skivor och stek dem så att de får en fin brynt yta. Häll av eventuellt överflödigt fett och vänd ner i grytan.

Servera sedan med pasta, garnerad med persilja och riven parmesanost.

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg