Burgare på torskrygg med picklad gurka och äggkräm

Till denna burgare rekommenderar vi det friska vinet Cameleon Unoaked Chardonnay

Art.nr.

Du behöver

Torskburgare

4 bitar torskrygg ca 140 g/st. (rimmade)
smör
Salt och peppar
4 frallor

Picklad Gurka

1 små gurkor
2 dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika
1 dl dill, hackad

Äggkräm

3 äggulor
½ dl crème fraiche
2 msk grädde
25 g smör, rumsvarmt
Citronsaft
Salt och muskot

Sätt ugnen på 175˚ torka av fisken och lägg i en smörad ugnssäker form; salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken fått en innertemperatur på 55˚, ca 10 min.
Skiva gurkorna på längden med en mandolin eller osthyvel. Koka upp vatten, socker och ättika. Slå vätskan över gurkskivorna. Hacka dillen och vänd ner den i gurkblandningen.
Blanda samman alla ingredienser till äggkrämen utom smör i en kastrull. Värm krämen tills den tjocknat. Låt krämen svalna något och vispa sedan ner smöret i små kuber, lite i taget. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Häll av lagen från gurkan genom en sil och slå ut så mycket västa som möjligt ur gurkanskivorna. Servera burgarna med torsken, äggcremen och den pickade gurkan.
.