Mello-fritters med morot, sötpotatis och fetaost

Art.nr.

Du behöver

Fritters

800g Morot
2 Stora potatisar
1 Stor gul lök
600g Sötpotatis
5 ägg
200g fetaost
6 tsk vetemjöl
25g färsk koriander, hackad
2 stk kumminfrö
300 ml vegetabilisk olja

Tillbehör

Grönsallad
Liveskivor
Yoghurt
Fetaost till Yoghurt

Snart är det Mello för stora delar av det svenska folket och då är det praktiskt med plockmat som går att förbereda en tid innan.

Skala och riv morötter, potatis, lök och sötpotatis. Lägg grönsakerna i ett durkslag med en stor nypa vatten och låt rinna av i ca 30 minuter.
Blanda ägg, fetaost, mjöl, koriander och kummin i en stor skål, använd en gaffel och mosa osten.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur grönsaksblandningen och vänd ned i äggsmeten. Rör om och krydda väl. Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten i lagom storlek.
Stek frittersen i ca 1-2 minuter på var sida tills de är gyllene.