Sesam och honungsgriljerade Ribs med sötpotatis och vitlöksmajonnäs

Till dessa läckra Ribs rekommenderar vi Bonza Reserve

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Ribs och plåt

1kg Revben
60 ml japansk soja
15 ml sesamolja
15 ml flytande honung
1 Kg sötpotatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Vitlökspulver
Salladslök

FIVE-Spice (Finns färdigt i handeln)

4 tsk hel vitpeppar eller szechuanpeppar
4 stjärnanis
4 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk hel kryddnejlika
4 tsk malen kanel

Värm ugnen till 180° C. Blanda soja, sesamolja, honung och olja samt FIVE-Spicekrydda. Pensla båda sidor av revbenen väl med marinaden och placera i en ugnsform.

Grädda i ugnen i 60 minuter, ös då och då under tillagning med soja och honungsblandningen.

Skär sötpotatisen i stora långa klyftor och lägg på en ugnsplåt, ringla olivolja och var generös med salt och nymalen svartpeppar. Krydda lätt med paprikapulver. Ta två vitlöksklyftor och pressa dem med bredsidan av kniven samt lägg dessa på plåten.

När ca 15 minuter återstår sätt in sötpotatis friesen och byt plats med revbenen. Låt baka i ca 15 minuter.  Ta ut köttet när det total gått 60 minuter och höj värmen i ugnen till 225 och baka färdigt potatisen.

Servera med en coleslaw samt vitlöksmajonnäs samt fint skuren salladslök och pressad lime.