Friterad kyckling med nyttiga fries

Till denna maträtt rekommenderar vi vinet Org De Rac Reserve Chardonnay

Org de Rac Reserve Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Friterad kyckling

500g kyckling innanlår
4 dl panko
1 dl riven parmesan
1 tsk torkad persilja
2 ägg
Salt
Peppar
Olja till stekning

Nyttiga Fries

Zuccini
Sötpotatis
Morot
Flertalet rotfrukter och fasta grönsaker fungerar även bra.
Olivolja
Salt
Peppar
Favoritkryddor

Yoghurtsås

3 dl matlagningsyoghurt
1 tsk olivolja
Fetaost
Rivet citronzest
Persilja
chiliflakes

Blanda panko, salt, torkad persilja och riven parmesan i en skål. Skär kycklingen i fingerstora bitar, salta och peppra. Vänd kycklingbitarna i uppvispat ägg och till sist panko. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna gyllene och knapriga.

Lägg bitarna på hushållspapper och låt rinna av. Servera med yoghurtsås.

Yoghurtsås: Blanda matlagningsyoghurt med 1 tsk olivolja, fetaost och rivet citronzest. Toppa med persilja och chiliflakes.

Receptet på de nyttiga friesen finner ni via denna länk.