Tonfisktartar med rucola, kapris och forellrom

Till Tartaren rekommenderar vi Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Du behöver

Tonfisktartar

400g färsk tonfisk
1 burk forellrom +1 tsk olivolja
2 msk hackad kapris
1 msk olivolja extra Virgin
1 påse rucola
4 körsbärstomater
Zest från ½ citron
Juice från ½ citron
4-6 basilikablad, fint hackad
1 schalottenlök, fint hackad

Gör så här:

Hacka schalottenlök, kapris och basilika fint. Blanda med olivolja och citronzest och citronjuice i en bunke. Skär små kuber av tonfisken och vänd ner i bunken. Blanda försiktigt men väl och smaka sedan av med citron salt och peppar. Ställ kallt i ca 25 minuter.

Fyll en kopp med tartar och stjälp upp i mitten av tallriken och garnera sedan med rucola och körsbärstomater. Blanda olivoljan med forellrommen och klicka ut på tallriken.


Föregående inlägg