Rostad grönsaks- och tomatsoppa

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Rostad tomatsoppa

1 kg mogna tomater
2 gula lökar
1 fänkål, utan blast
4 vitlöksklyftor
3 morötter, tjocka skivor
3 röda eller gula paprikor
4 msk olivolja
750 ml passata
1 tsk socker
Riven zest och juice från 1 lime
Salt och svartpeppar

Efter en varm sommardag full av aktiviteter är det ibland gott med en kall och mustigt god soppa! Genom att rosta grönsakerna blir smakerna smällare men på samma sätt intensivare.

Gör så här:

Skär upp grönsakerna och lägg tomater, lök, fänkål samt hela vitlöksklyftor, morötter, paprika i två ugnspannor. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i 1 timme. Vänd då och då. När grönsakerna känns möra och skalen fått en ordentlig yta.

Lägg sedan grönsakerna samt passatan i en mixer eller köksassistent och kör tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar och rör i socker, limezest och juice.

Täck över och kyl ner i ca 1h.

Servera sedan i kalla tallrikar, med krutonger.

Till denna goda rätt matchar vi med ett vitt vin från Sydafrika, nämligen Spier Signature Sauvignon blanc / Sémillon. Tomat kan ibland vara lite svårmatchat men detta vins syra från Sauvignon blanc druvan i kombination med den lite fylligare och fruktigare Sémillon druvan ger en fin matchning.

Hoppas det smakar!


Liknande inlägg

Nästa inlägg

Matcha tomat och vin?