Pissaladiere med kapris och anjovis

Gigondas, Domaine du Pesquier

Art.nr. 283601

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…


189 kr

Du behöver

Pissaladiere

4 msk olivolja
4 stora gula lökar, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, krossad
340g Smördeg
50g ansjovis i olivolja, avrunnen
2 mask kapris
Salt och svartpeppar

Om ni inte gillar kapris

125g rostad paprika i olja, avrunnen
12 svarta oliver

Gör så här:

Värm ugnen till 220° C.

Hetta upp olivolja i en djup stekpanna på låg värme. Tillsätt lök, vitlök och låt långsamt tillagas i ca 30 minuter tills löken är mjuk och har en gyllene färg. Rör om då och då.

Under tiden som löken blir klar så kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper.

Sprid ut löken jämnt på smördegsbotten. Lämna ca 1 cm från kanten fri från toppningen. Lägg sedan på kapris och fördela ut anjovisfiléerna.

Om ni inte gillar kapris så byt ut detta mot paprika och svarta oliver vilket är lite mer klassiskt för detta recept.

Avsluta med att krydda med timjan innan de tillagas i ugnen i 20-25 minuter.

Till detta smakrika recept vill vi ha ett lite kraftigare rött vin som gärna får kylas ner till 16 grader. Valet är Domaine du Pesquier ett vin från Gigondas.


Föregående inlägg

Matcha tomat och vin?