Gigondas – Rhondalens superprisvärda alternativ till Châteauneuf du pape

Rhonedalen producerar några av världens mest ansedda viner, så som Hermitage, Croze-Hermitage, Châteauneuf du Pape, men även fantastiskt prisvärda viner från Cotes du Rhone som dessutom är ett av de trendigaste ursprungen just nu. Är ni förtjusta i Cotes du Rhone, så får ni extra allt i frukt, fat och ibland elegans från, ett vin som kommer från Gigondas.

Viner från Gigondas har ibland kallats den fattiges Châteauneuf du pape då vinerna i stil påminner mycket om varandra. Men där det enormt starka varumärket som Châteauneuf du Pape bär med sig gör att vinerna kostar väldigt mycket mer. Vi tycker att en riktigt bra Gigondas kan sopa banan med viner från sin kändare granne och dessutom kosta ca 100 kronor mindre. Det gör viner från Gigondas till ett riktigt bra och prisvärt alternativ.

På senare år så har även ett flertal producenter från Gigondas börjat vinna högre anseende och vårt vin Domaine du Pesquier Gigondas vann för ett par månader sedan en av vinvärldens mest prestigefyllda medaljer från Concours General Agricole de Paris valören, var GULD!

Domaine du Pesquier ligger i hjärtat av appelationen Gigondas. Vinet kommer från en släktgård som funnits inom familjen i fyra generationer. Till en början hade vingården både vinrankor samt olivträd. År 1971 fick Gigondas sin Cru Appellation, AOC och övergick till att endast producera vin. Vingården har idag 24ha med vinrankor som endast producerar rött vin, 17 av dessa hektar producerar Gigondas.

Grenache och Mourvedre druvorna växer på ca 150 meters höjd i ett något varmare klimat, Syrah druvorna växer längs med sluttningarna av Dentelles de Montmirail på en höjd av 350 meter i ett lite svalare klimat. Denna bergskedja som omringar appelationen skyddar vingården från dåligt väder och dess mikroklimat ger vinet prägel från områdets terroir.

Gigondas, Domaine du Pesquier

Art.nr. 283601

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…


189 kr