Sidfläsk i ugn med rostade grönsaker

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Bakat sidfläsk

1kg rimmat sidfläsk
Marinad
1msk sirap
2 msk vatten
Salt
Svartpeppar
1 tsk ingefära, malen
2 lagerblad
Rosépeppar

Rostade grönsaker

I knippe Salladslök
Röd paprika
Zucchini

Blomkålspuré

400g blomkål, delad i buketter
2 mask crème fraiche
Salt

Smör och hasselnötter

60g smör
0.5dl hasselnötter, rostade och skalade
Vattenkrasse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skär försiktigt ett rutmönster i svålen på det rimmade sidfläsket. Låt det inte skära igenom hela svålen. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på ett ordentligt lager på det rimmade sidfläsket. Lägg sedan fläsket på en ugnsfast form med galler och låt baka i ugn i ca 1 1/2h

Skär salladslök, zucchini och paprika på längden och lägg i en ugnsplåt.  När det återstår ca 15-20 minuter på sidfläsket så sätt in i ungen. Ta ut sidfläsket och höj temperaturen till 225 grader och rosta klart grönsakerna.

Under tiden grönsakerna är i ugnen så koka blomkålen mjuk i lätt saltat vatten. Låt blomkålen ånga av ordentligt i kastrullen och mixa till en slät puré tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt.

Rosta även hasselnötterna som släpper sitt skal efter ett tag i en stekpanna. Plocka bort skalet. Hacka sedan hasselnötterna grovt och lägg åt sidan. Skira smöret och häll sedan detta över hasselnötterna.

Smöret och hasselnötterna får sedan ligga och gosa tills det ringlas över maten innan servering.