Lins- och baconsoppa med rostat bröd och smält ost


Francisco Gómez
Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…
Du behöver
Lins och baconsoppa
175g röda linser
1 ½ liter grönsaksbuljong
1 hackad gul lök
½ tsk rökt paprikapulver
2 skurna morötter
200g bacon, stekt och grovt hackad
200g krossade tomater
2 stora potatisar
Rökt paprikapulver
Crème fraiche
Persilja
Bröd
Smakrik ost, cheddar eller Västerbotten
Gör så här:
Lägg linserna i en stor gryta tillsammans med kycklingbuljong, löken, morötterna, tomaterna samt kryddorna. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 1h eller till dess att linserna är mjuka.
Tillsätt sedan potatis och tillaga i ytterligare 20 minuter. Tag sedan grytan från värmen och låt svalna något. Mixa sedan soppan slät och toppa med bacon, persilja, grovt riven ost.
Servera med grillat bröd med smält ost samt en klick Crème fraiche
Till detta vill vi ha ett gott och fruktigt vin. Francisco Gomez blir en fin matchning som gärna får serveras något svalare kring 15-16 grader.