Ceasar Sallad – Gör en klassiker från grunden själv!

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Ceasar Sallad med kyckling

1 vitlöksklyfta, halverad
2 ägg, vispade
2 msk färskpressad citronjuice
6 msk extra jungfruolja
2 msk mald anjovis
En skvätt Worcestershiresås
Salt och nymalen svartpeppar
1 stort huvud romansallad
Vitlök- eller andra krutonger
1 dl riven parmesanost
4 stekta kycklingbröst

Alla möjliga varianter av sallad beskrivs som en Ceasar Sallad men den klassiska versionen har alltid följande ingredienser:

Vitlök, ägg, citronjuice, anjovis samt äkta parmesan.

Kompromissa kring någon av dessa ingredienser så har ni säkert en riktigt god sallad men det är inte en äkta Ceasar Sallad. Vanligast är nog sedan kyckling eller räkor, men det går att kombinera med alla möjliga slags protein.

Gör så här:

Gnid in salladsskålen med vitlöken och släng sedan. Koka upp en liten kanna vatten och gör ett litet hål i toppen på äggen med en nål och koka äggen i ca 60–90 sekunder. Knäck sedan äggen i salladsskålen.

Slå sedan äggen med en gaffel samtidigt som ni sakta tillsätter citronjuicen och sedan olivoljan. Fortsätt sedan att vispa och tillsätt anjovis samt worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt sedan sallad, parmesan och krutonger och blanda väl.

Till denna smarriga rätt vill vi ha ett friskt och fräscht vin huvudsakligen gjort på druvan Sauvignon blanc. Marlborough Estate Rose passar perfekt!

 


Föregående inlägg

Kycklingstroganoff