Vietnamesisk kycklingsoppa


Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…
Du behöver
Vietnamesisk kycklingsoppa
1,8 kg kyckling med ben föredras eller 1,4 kg benfri kyckling
1 stor gul eller 2 medelstora lökar, skurna i kvartar
2 msk salt
1 msk socker
1 tsk MSG (mononatriumglutamat) valfritt
450 g torkade stora makaroner
Koriander, hackad
Salladslök, hackad
sambal chilipasta
Gör så här:
Tillsätt kyckling, lök, salt, socker och MSG i en stor gryta. Fyll på med tillräckligt med vatten för att täcka alla ingredienser och låt koka upp och låt sjuda. Det bör ta cirka 10-15 minuter att sjuda tills det är klart.
Koka under tiden dina makaroner i en separat kastrull med vatten tills de är al dente, låt dem rinna av.
Kontrollera att kycklingen är klar var 1-2 minut. Kycklingen ska vara vit i mitten och ha klara köttsafter. Justera krydda efter behov.
Ta bort kycklingen, låt den svalna och dra den sedan i strimlor med fingrarna eller en gaffel.
Lägg i en skål makaroner, lite buljong, kyckling och garnera med hackad koriander och salladslök. Toppa med sambal och servera!
Tips: vill ni ha en lite matigare soppa så lägg korv eller vita bönor värmas upp i buljongen.
I glaset ett frisk rosévin; Marlborough Estate Reserve!
Hoppas det smakar!