Rostad vitlök och kycklingsoppa med mafaldinepasta

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

Art.nr. 7923-01

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Generös, rikt fruktig och harmonisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, apelsin och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

Soppan

1 ⅛ dl rostade vitlöksklyftor
480g Alfredo-sås
550 g benfria kycklingbröst utan skinn, (hackade i 3-cm bitar)
1 matsked olivolja
1 matsked vetemjöl
3 matskedar smör
110 g svamp, skivad
1 ⅛ dl gul lök, hackad
9 ½ dl kycklingfond (eller buljong)
4 ¾ dl röd mjölk
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad basilika
1 tsk italiensk krydda
¼ tsk mald muskotnöt
¼ tsk röd paprikaflingor (mer efter smak)
1 ⅛ dl riven parmesanost
10 lasagnepasta, mafaldine eller liknande
2 msk hackad persilja, till servering

Blanda Alfredosåsen och den rostade vitlöken i en mixer och mixa tills det är helt slätt; ställ åt sidan.

Tillsätt oljan i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och tillaga i 4-6 minuter, krydda med en stor nypa salt och peppar tills kycklingen är genomstekt. Lägg upp på en tallrik, ställ åt sidan till senare. Tillsätt 1 matsked smör i samma stekpanna, låt det smälta, tillsätt sedan svampen och fräs dem i ungefär 5-6 minuter eller tills svampen får färg; ta upp på samma tallrik som kycklingen.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, strax innan al dente. Skölj av och ställ åt sidan.

Tillsätt de återstående två matskedarna smör i grytan och lägg i löken, låt dem fräsa och svettas i cirka 5-6 minuter eller tills de är genomskinliga. Strö mjölet över löken och rör om och låt mjölet koka i 1 minut. Vispa i kycklingbuljongen i en långsam, jämn ström. Gör sedan samma sak med mjölken. Häll i den förberedda rostade vitlöksblandningen, krydda med en nypa salt, vitlökspulver, italiensk krydda, mald muskotnöt och rödpepparflingor.

Låt soppan bara koka upp, sänk sedan värmen så att den bara sjuder försiktigt; låt puttra i 10 minuter. Rör ner parmesanosten och den kokta kycklingen, svampen och hackad persilja. Smaka av och justera med ytterligare salt om det behövs. Du kan också lägga till pastan direkt i grytan, eller om du väntar på rester, servera dem i skålar och toppa med soppa. Servera varmt!


Föregående inlägg

Krämig laxgryta

Nästa inlägg