Fylld fläskfilé med smak av medelhavet

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Fylld fläskfilé

700 g. fläskfilé

Fyllningen
1 tsk olivolja
3 vitlöksklyftor
Nyp röda paprikaflingor
1,2 L packad babyspenat
Nypa salt
200 g behållare soltorkade tomater förpackade i olja
85 g fetaost

Glaze
⅔ dl balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk rosmarin, hackad
1 tsk citronskal
3 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar

Värm ugnen till 220 ºC.

För fyllningen:

Hetta upp oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt pepparflingorna och riv ner de 3 vitlöksklyftorna i oljan. Stek tills det doftar aromatisk vitlök, ca 30 sekunder. Tillsätt spenaten och låt den skrumpna ihop något, ca 2-3 minuter. Strö lätt med salt och ta sedan bort blandningen från värmen. Lägg spenatblandningen mellan hushållspapper och pressa försiktigt (var försiktig, det är varmt!) för att släppa ut eventuell överflödig fukt. Lägg spenaten i en liten skål och rör ner hackade tomater och fetaost. Ställ åt sidan.

Till toppingen:

Kombinera balsamico, olja, senap, rosmarin, citronskal, vitlök, salt och peppar i en liten skål och vispa tills det är slätt. Ställ åt sidan.

Montering:

Skiva filén i mitten på längden, lämna ungefär 1 cm intakt på ena sidan. Öppna den övre halvan och lägg den platt. Fördela spenatblandningen jämnt längs mitten av köttet. Vik tillbaka den övre halvan på och använd steksnöre för att knyta ihop den på 3-4 ställen. Lägg sedan köttet i en långpanna och pensla sedan på toppingen på alla sidor.

Rosta filén i ugn i 15 minuter, sänk sedan värmen till 190 ºC och rosta ytterligare 20-30 minuter eller tills en termometer i den tjockaste delen av ryggraden visar minst 62 ºC. Låt fläsket vila i 10 minuter innan det skivas och serveras.


Nästa inlägg