Bakad potatis med vispad fetaost och sumac
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
Gör så här: Skär bort fett från kalvsteken och bind upp den med ett steksnöre. Skär selleri, morot, lök och purjolök i grova bitar. Ta sedan fram en stor gryta…
Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott. En riktig svensk klassiker i vegoversion. Här använder sig vi av fast tofu som smulas fint, som…
Gör så här: För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås.…
Minestronesoppa är en härlig klassisk soppa som går att variera i oändlighet. Gör så här: Lägg bönorna i en stor skål, täck med kallt vatten och låt dra i minst…
Det är vår och vi njuter av vårprimörer. Ramslöken är nu i säsong och är en underbar råvara. Gör så här: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt…
Vi gillar att grilla året runt och dessutom så låter vi inte svalt väder hindra oss för att även på hösten njuta av de härliga grillrätter som vi ofta lagar…
Lax är en råvara som passar utmärkt att ”vidda” och med dessa proffstips så smakar laxen bättre än många restaurangers lax om ni följer dessa enkla steg. Gör så här:…
Detta vegorecept kommer från världens bästa vegomagasin VEGO! Siri Barje: När jag var i Ghana åt vi en väldigt god gryta som jag tror hette Chicken Yassa. Jag har googlat…
Vi fortsätter vårt samarbete med tidningen VEGO och kommer på onsdagar under hela sommaren publicera utsökta vegetariska recept. Här kommer en uppdatering av klassikern bakad potatis med skagenröra. En krämig…
Grillad tonfisk och sesamfrön är en magisk kombination tillsammans. Gör så här: Ta ut tonfiskfiléerna ur kylen och låt bli rumstempererade (15-20 minuter) Lägg på minnet hur fibrerna på filéerna…
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C Skär brödet i skivor, halvera en vitlök och skrapa den mot bägge sidor av brödet. Ringla olivolja på bägge sidor och lägg på…
Sedan vi lade upp ett par sous vide-recept på bloggen så har det kommit ett par frågor om att ”vidda” sparris som nu är i säsong. Sparris blir underbart bra…
Orzo är en risliknande pasta som passar mycket bra i sallader och ordet primavera är italienska för vår. D.v.s. en vårpasta som tar till vara på det som just nu…
Denna kycklingrätt är underbart god och skapar en naturlig smakbrygga mellan mat och vin. Kyckling, citron, timjan och vin är verkligen en kanonfin kombination! Gör så här: Tillsätt vetemjöl samt…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.