Kung Pao kyckling

Du behöver

Kung Pao

60 ml soja
1 msk risvin, vitt vin
3 tsk majsstärkelse
450g kycklingbröst, skuret i mindre bitar
60 ml kycklingfond
2 msk äppelcidervinäger
1 msk Hoisinsås
2 tsk Sesamolja
1 tsk vitlökspasta
1 tsk chilipasta
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 röd paprika, skuren i mindre bitar
3 salladslök, finskurna
½ dl hackade jordnötter

Gör så här:

Använd en mediumstor bunke och blanda 1 msk soja, risvin samt 1 tsk majsstärkelse. Vispa ut majsstärkelsen så att det är en slät smet och tillsätt kycklingen. Blanda väl och låt marinera i 15 minuter.

Gör såsen:

I en annan skål, vispa ihop de 3 återstående matskedarna soja, 2 msk återstående majsstärkelse, kycklingfond, äppelcidervinäger, hoisinsås, sesamoljan samt vitlök och chilipasta. Blanda väl.

Hetta upp en stekpanna, eller WOK med vegetabilisk olja till medium värme. Tillsätt kyckling och tillaga tills den har fått en fin och gyllene färg. Detta tar ca 10 minuter. Ta sedan bort kycklingen från värmen. Om pannan är varm så tillsätt lite mer olja och tillaga sedan paprikan tills den är mjuk. Detta tar ca 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och tillaga i ytterligare 1 minut.

Tillsätt sedan kycklingen och häll över såsen. Låt koka upp till en lätt sjudning. Tillaga sedan till dess att kycklingen är helt genomkokt och tills såsen har tjocknat något. Det tar ca 2 minuter.

Häll sedan över ett generöst lager med skuren salladslök och jordnötter. Om ni vill kan ni även dekorera med lite sesamfrön.

Servera med ris och ett kallt glas krispig Chenin Blanc.