Poké Bowl med Tonfisk och sjögrässallad

En av de senaste mattrenderna är den hawaiianska gatumaten Poké Bowl. Här kommer ett gott recept med tillhörande vintips!

Vinet till denna Poké Bowl är Org de Rac Chardonnay

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Tonfisk

2 msk japansk soja
1 tsk risvinsvinäger
1 tsk rostade sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön, samt lite till för garnering
½ tsk röd paprika flingor
500g tonfiskfilé (Ska kunna ätas som sushi)
2-3 salladslök tunt skivade
1 1/2 Avokado

Servering

Jasminris
Sjögrässallad
Rödkål
Rädisor
Picklad gurka
½ Avokado

Skär tonfisken i ca 2 cm stora kuber. Många butiker eller sushirestauranger har idag sjögrässallad som går att köpa, tillbehöret är inte heller helt nödvändigt om ni vill få till en lite snabbare maträtt om ni inte får tag på sjögrässallad, men det är väldigt gott och nyttigt. Ni kan även byta ut tonfisk mot exempelvis Salmalax om ni vill ha en lite mildare rätt.

Vispa ihop soja, vinäger, sesamolja och frön samt röd paprika flingor i en mediumstor bunke. Tillsätt den tillskurna tonfisken och lök. Rör försiktigt runt i skålen så att all tonfisk får marinad. Låt stå i ca 5 minuter.

Medan tonfisken ligger i marinaden så skapa kuber av avokadon (bitarna bör vara av en liknande storlek som tonfisken. Gör kuberna av den tjockaste delen och spar en halva till uppläggningen. Lägg till avokadobitarna till tonfisken i marinaden, och blanda försiktigt tillsammans för att fördela avokadon.

Skopa sedan upp ljummet ris, och täck detta med, tonfiskblandningen, sjögrässalladen och de andra tillrädda grönsakerna. Akta fingrarna om ni använder en mandolin!

Till denna nyttiga men smakrika rätt dricker vi Org de Rac Chardonnay.