Lammlägg Cacciatore med Domaine Habrard Crozes-Hermitage

Du behöver

Lammlägg Cacciatore

2.5 dl Köttbuljong
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl Kalamata oliver, urkärnade
¼ tsk nymald svartpeppar
½ tsk salt
700 g lammlägg
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade körsbärstomater, Mutti
2 vitlöksklyftor
3 tsk färsk oregano, hackad
1 msk olivolja
120 g crimini svamp (skogschampinjoner fungerar även bra)
1 liten gul lök
2 tsk färsk persilja, hackad
2.5 dl torrt rött vin

När åt ni lammlägg senast? Här kommer ett underbart härligt recept med ett magiskt vintips till!

Gör så här:

Värm upp oljan till medium värme i en stor kastrull, salta och peppra lammet och stek på bägge sidor. Lyft sedan över lammet till en tallrik. Tillsätt lök, vitlök samt svamp och stek på lägre värme till dess att löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpuré samt vin och låt koka upp, dra ner temperaturen och sjuda tills ungefär hälften av vätskan har reducerat bort.

Tillsätt färsk oregano samt körsbärstomaterna, låt koka upp.

Lägg i lammet samt köttsaften samt låt sjuda lätt under lock i ca 45 minuter smaka av med salt och peppar.

Lyft sedan över till ett serveringsfat och toppa med färskt hackad persilja samt dekorera med oliverna.

Till detta recept matchar vi tillsammans med Domaine Habrard Crozes-Hermitage.

Läs gärna om när detta vin blev utnämnt till ett av världens bästa viner av världens största och mest prestigefyllda vintävling! Via denna länk.