Citronkyckling med ugnsrostad potatis


Org de Rac Chardonnay
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…
Du behöver
Kyckling
4 kycklingbröstfiléer
Juice av 2 citroner
2 vitlöksklyftor, krossade
2 msk olivolja
Salt och malen svartpeppar
Citronklyftor och vattenkrasse som dekoration
Potais i ugn
Fast potatis
Salt och peppar
Olivolja
Torkad rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader. Medan du väntar på att ugnen ska bli varm så tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg sedan potatisklyftorna i en fryspåse och häll på olivolja, salt och kryddor efter smak. Potatisen ska stå inne i ugnen ca 45 minuter (självklart beroende på typ av ugn, vilken typ av plåt du använder och smak). Potatisen ska få lite brända kanter och vara krispig.
Lägg kycklingbrösten i en skål och krydda med salt och peppar. Häll över citronsaft, vitlök och olja.
Grilla/stek kycklingen till 72 grader i innertemperatur.
Servera kycklingen och smaka av med svartpeppar, salt, citronklyftor, vattenkrasse, en god yoghurtsås och rostad potatis.
Till denna kycklingrätt vill vi tipsa om vinet Org de Rac Chardonnay, en fruktig och snyggt fatan chardonnay från hippa Swartland i Sydafrika.
Hoppas det smakar!