Ljuvlig kyckling med citronris – Ett till One Pot recept

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Kyckling

Ca 1kg kyckling, gärna kycklinglår
1-2 citroner, zest + 4 msk citronsaft
1 tsk torkad oregano
4 skurna vitlöksklyftor
½ tsk salt

Citronris

180g långkornigt ris
1 ½ msk olivolja
1 liten gul lök, fint skuren
375 ml kycklingfond
185 ml vatten
1 msk torkad oregano
¾ tsk salt

Garnering

Färsk persilja
Färst oregano

Blanda kycklingen tillsammans med ingredienserna som ingår i marinaden och lägg dem en återförslutbar påse i minst 20 minuter, gärna över natten, i kylen. Sätt ugnen på 180 grader och lyft sedan ut kycklingen ur sin marinad. Spar marinaden. Hetta upp ½ msk olivolja i en djup panna eller kastrull med tjock botten till medium värme. Stek kycklingen med skinnsidan ner tills dess att de är gyllene och har en fin yta. Vänd  kycklingen och gör samma sak igen. Lyft sedan kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan.

Häll av fettet ur pannan och torka bort fastbrända bitar. Hetta upp ytterligare 1 msk olivolja till medium värme, tillsätt lök och låt den steka tills den är genomskinlig i ett par minuter. Tillsätt sedan de resterande risingredienserna samt marinaden. Låt vätskan sjuda i ca 30 sekunder och lägg sedan kycklingen på toppen av allt och sätt på ett ugnsfast lock. Baka sedan i ugnen i ca 35 minuter. Mot slutet ta av locket och låt gå i ytterligare ca 10 minuter till dess att vätskan har absorberats och riset är bra i konsistensen.

Låt sedan maträtten vila i ca 10 minuter och servera med hackad färsk persilja och oregano samt riven citronzest.

Till detta recept matchar vi Spier Signature Sauvignon blanc Semillon.