Bakad Camembert med rosmarin, honung samt vitlöksbröd


Du behöver
Bakad Camembert med rosmarin, honung samt vitlöksbröd
2 vitlöksklyftor
4 skivor surdegsbröd/surdegsbaguette
Extra virgine olivolja
1 hel camembert, ca 250g
1 msk flytande honung
8 toppar av rosmarinkvistar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C
Skär brödet i skivor, halvera en vitlök och skrapa den mot bägge sidor av brödet. Ringla olivolja på bägge sidor och lägg på en ugnsplåt.
Ta ur osten ur sin förpackning, oftast en rund ask. Ta bort pappret och lägg tillbaka osten i asken. Om den inte kom i en ask så hitta en runt ugnsfast form. Skär 4 djupa och långa skär i osten med en kniv och häll honung i skären.
Skär sedan den resterande vitlöken i små tunna stavar/skivor och tryck ner dem i skären samt gör samma sak med topparna av rosmarinkvist. Ställ osten sedan på samma plåt som bröden och baka i ugnen i ca 15 minuter tills osten bubblar och har en gyllene färg.
Servera omedelbart och doppa brödet samt de andra alternativen i den smälta osten.
I glaset har vi en frisk och fruktigt Chenin Blanc som är en utmärkt matchning.