Ingefära, lime och honungsbakad lax

Spier Signature Chenin Blanc

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


Du behöver

Ingefära, lime och honungsbakad lax

4 laxfiléer
2 matskedar flytande honung
2 tsk färsk ingefära, skalad och finhackad
juice och zest av 2 limefrukter
1 matsked olivolja
1 matsked vegetabilisk olja
salt och nymalet svartpeppar

Värm oljan i en stekpanna på hög värme och stek laxfiléerna i 1 minut på varje sida, eller till de fått fin färg. Lyft ur filéerna och lägg dem på en kvadrat köksfolie med den blanka sida uppåt. Krydda fisken lätt och strö över ingefära, lite olivolja samt limesaft på fisken.

Skeda sedan över honung på fisken lägg lite mer ingefära samt den rivna zesten på fisken. Vik folien så det blir lösa paket med ett litet luftutrymme.

Lägg sedan paketet på en het grill (el. ugn) och låt tillagas i ca 10-12 minuter, utan att vända paketet. När honungen bubblar eller förtjockas så är maten klar.

Det går även att baka laxen i ugn men det tar ett par extra minuter.

I glaset vill vi ha ett friskt och fräscht vitt vin men som samtidigt har lite kropp. Spier Signature Chenin Blanc blir här ett utmärkt alternativ.

Om in av någon anledning inte vill beställa viner så går även Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon bra. Ett vin som finns på de flesta systembolag.

Hoppas det smakar!

TIPS: se guide vin som passar till fisk


Föregående inlägg

Baba Ganoush

Nästa inlägg