Ingefära, lime och honungsbakad lax


Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Ingefära, lime och honungsbakad lax
4 laxfiléer
2 matskedar flytande honung
2 tsk färsk ingefära, skalad och finhackad
juice och zest av 2 limefrukter
1 matsked olivolja
1 matsked vegetabilisk olja
salt och nymalet svartpeppar
Värm oljan i en stekpanna på hög värme och stek laxfiléerna i 1 minut på varje sida, eller till de fått fin färg. Lyft ur filéerna och lägg dem på en kvadrat köksfolie med den blanka sida uppåt. Krydda fisken lätt och strö över ingefära, lite olivolja samt limesaft på fisken.
Skeda sedan över honung på fisken lägg lite mer ingefära samt den rivna zesten på fisken. Vik folien så det blir lösa paket med ett litet luftutrymme.
Lägg sedan paketet på en het grill (el. ugn) och låt tillagas i ca 10-12 minuter, utan att vända paketet. När honungen bubblar eller förtjockas så är maten klar.
Det går även att baka laxen i ugn men det tar ett par extra minuter.
I glaset vill vi ha ett friskt och fräscht vitt vin men som samtidigt har lite kropp. Mooi Sauvignon Blanc blir här ett utmärkt alternativ.
Hoppas det smakar!
TIPS: se guide vin som passar till fisk