Fläsk stroganoff


Francisco Gómez
Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…
Du behöver
Fläsk stroganoff
350 g fläskfilé
1 matsked vegetabilisk olja
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
25 g vetemjöl
2 matskedar tomatpuré
400 ml kycklingbuljong
100 g svamp, skivad
1 stor grön paprika
1 tesked mald muskot
4 matskedar grekisk yoghurt
Salt
Peppar
Persilja till garnering
Ris
Gör så här:
Trimma bort extra fett och senor från fläskfilén och skär sedan filén i ca 1 centimeter tunna skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och sautera fläsket tillsammans med lök och vitlök tills de fått en gyllene yta.
Rör i mjöl samt tomatpuré, tillsätt sedan buljong och rör runt ordentligt.
Tillsätt sedan svamp, paprika och muskot samt smaka av mer salt och peppar.
Låt koka upp, sänk sedan temperaturen och låt sjuda i 20 minuter tills köttet är mört och helt tillagat. Ta sedan bort panna från värmen och rör i yoghurten. Servera sedan omedelbart på en bädd av nykokt ris.
Till detta recept är det gott med ett ungdomligt och fruktigt vin och här passar Francisco Gomez bra till!