Päronsoppa med gorgonzolaost

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

Art.nr. 5494-02

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ungt, mycket friskt, ursprungstypiskt, något aromatiskt vin med inslag av mineral, päron, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Läs mer…


Du behöver

Päronsoppa med gorgonzolaost

4 mogna päron, skalade, urkärnade och tärnade
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör
4 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt och peppar efter smak
För servering:

100 g gorgonzolaost, tärnad
50 g valnötter, hackade och rostade
1 msk olivolja
Färsk timjan till garnering

Päronsoppa med gorgonzolaost är en elegant och smakrik soppa där sötman från päron möter den krämiga och lite skarpa smaken av gorgonzola. Toppad med rostade valnötter och färsk timjan blir detta en perfekt förrätt eller lätt middag.

Instruktioner:

  1. Förberedelse:
    • Skala, kärna ur och tärna päronen.
    • Hacka lök och vitlök.
  2. Soppan:
    • Smält smöret i en stor kastrull över medelhög värme.
    • Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5-7 minuter.
    • Lägg i tärnade päron och fortsätt fräsa i ytterligare 5 minuter.
    • Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter, eller tills päronen är mjuka.
    • Använd en stavmixer för att mixa soppan till en slät kräm.
    • Tillsätt grädden och låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering:
    • Häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med tärnad gorgonzolaost och rostade valnötter.
    • Ringla över lite olivolja och garnera med färsk timjan.

Servera tillsammans med ett glas Sancerre


Föregående inlägg