Vita Bönor med Rökt Korv, Räkor och Koriander

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Vita Bönor med Rökt Korv, Räkor och Koriander

300 g vita bönor (torkade eller på burk)
200 g rökt korv (chorizo, kielbasa eller annan valfri rökt korv), skivad
200 g räkor, skalade och rengjorda
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tärnad
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk torkad oregano
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar efter smak
1 knippe färsk koriander, hackad
1 lime, skuren i klyftor

Vita Bönor med Rökt Korv, Räkor och Koriander är en smakrik och mättande rätt där krämiga vita bönor kombineras med rökig korv, saftiga räkor och frisk koriander. Denna rätt är perfekt för en värmande middag och erbjuder en härlig blandning av smaker och texturer.

Instruktioner:

  1. Förberedelse av vita bönor:
    • Om du använder torkade bönor, blötlägg dem i vatten över natten och koka dem sedan tills de är mjuka, cirka 1-1,5 timmar. Om du använder bönor på burk, skölj dem och låt rinna av.
  2. Tillagning:
    • Värm olivoljan i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme.
    • Tillsätt den skivade rökta korven och stek tills den är gyllene och krispig, cirka 5-7 minuter. Ta upp korven ur kastrullen och ställ åt sidan.
    • I samma kastrull, tillsätt hackad lök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tärnad paprika, paprikapulver, kummin och oregano, och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
    • Häll i kyckling- eller grönsaksbuljong och tillsätt de kokta (eller sköljda) vita bönorna. Låt sjuda på låg värme i cirka 15 minuter så att smakerna blandas väl.
    • Tillsätt de skalade räkorna och den stekta korven till kastrullen och låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter, eller tills räkorna är rosa och genomkokta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering:
    • Skeda upp bön- och räkröran i skålar.
    • Toppa med hackad färsk koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.
    • Pressa över limejuice precis innan servering för en fräsch citruston.

Servera tillsammans med ett glas sval Fabien Demois Chinon


Föregående inlägg
Nästa inlägg