Lax och potatissallad

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Lax och potatissallad

800g delikatesspotatis
400g gravad lax
1 picklad gurka
4 st ägg
2 msk kapris
1/2 rödlök
3 msk olivolja
2 msk vinäger
4 msk crèmefraiche
salt & peppar

Krämiga och goda potatissallader med räkor eller lax är något som vi ofta äter på vår och sommaren, men varför inte göra denna läckra rätt utanför säsong. Idag går det att få tag på potatis som nästan är lika god som färskpotatis!

Gör så här:

  1. Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka (cirka 15-20 minuter).
  2. Lägg äggen i kallt vatten och koka dem tills de är hårdkokta (cirka 10 minuter). Skala och skiva dem sedan.
  3. Skiva den picklade gurkan och rödlöken.
  4. Rör ihop olivolja, vinäger och crèmefraiche till en dressing.
  5. Mosa potatisarna grovt med en gaffel.
  6. Tillsätt lax, gurka, ägg, kapris, rödlök och dressing till potatisen.
  7. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kall.

Hoppas det smakar!

I glaset en krispig sauvignon blanc från Chile. Morandé Estate Sauvignon blanc

 


Föregående inlägg

Lax Chowder

Nästa inlägg