Lax Chowder


Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Lax chowder
600g potatis, skalade och skurna i små bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 dl majs
300g laxfile, skuren i små bitar
2 dl fiskbuljong
1/4 tsk torkad dill
En chowder är en amerikansk fisk och eller skaldjursgryta som är populär i nordöstra USA.
Gör så här:
- Sätt en stor kastrull på medium värme och lägg i smör, vitlök, lök, salt och svartpeppar. Fräs tills löken är mjuk, ca 5 minuter.
- Tillsätt potatis, majs, grädde, mjölk och fiskbuljong. Låt det koka upp och sänk värmen till låg. Låt det sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
- Tillsätt laxen och dillen och låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Använd en stavmixer för att mixa soppan till önskad konsistens.
- Servera varm och njut!
I glaset Villa Blance Picpoul de Pinet