Spenat och kronärtskockspizza
Art.nr. 258801
Villa Blanche Picpoul de Pinet
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Spenat och kronärtskockspizza
400g kronärtskockshjärtan, på burk
4 ½ dl hackad spenat
1.2 dl gräddfil
1.2 dl färskost, typ Philadelphia
2 msk majonnäs
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökspulver
Salt & Peppar
2 ½ dl strimlad mozzarellaost
2 msk riven parmesanost
2/3 dl majsmjöl
400g färdig pizzadeg
2 msk hackad bladpersilja
Pizza är ju så gott och denna lättlagade pizza är vegetarisk men utsökt god.
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Smörj en bakplåt eller bakplåtspapper med lite olivolja.
Blanda kronärtskockshjärtan tillsammans med spenat, gräddfil, färskost, majonnäs, vitlök och -lökpulver, i en bunke. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Strö ut majsmjöl på en plan yta och arbeta degen till en rund pizzabotten på ca 25 cm i diameter.
Sprid ut kronärtskocksblandningen jämt över pizzabotten och toppas med mozzarellaosten. Placera sedan i mitten av ugnen och baka i 15-20 minuter tills all ost har smält och pizzakanterna har fått en fin gyllene kant.
Servera omedelbart, garnerad med persilja.
Hoppas det smakar!
I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet