Spenat och kronärtskockspizza

Villa Blanche Picpoul de Pinet

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Spenat och kronärtskockspizza

400g kronärtskockshjärtan, på burk
4 ½ dl hackad spenat
1.2 dl gräddfil
1.2 dl färskost, typ Philadelphia
2 msk majonnäs
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökspulver
Salt & Peppar
2 ½ dl strimlad mozzarellaost
2 msk riven parmesanost
2/3 dl majsmjöl
400g färdig pizzadeg
2 msk hackad bladpersilja

Pizza är ju så gott och denna lättlagade pizza är vegetarisk men utsökt god.

Gör så här:

Värm ugnen till 225°C. Smörj en bakplåt eller bakplåtspapper med lite olivolja.

Blanda kronärtskockshjärtan tillsammans med spenat, gräddfil, färskost, majonnäs, vitlök och -lökpulver, i en bunke. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Strö ut majsmjöl på en plan yta och arbeta degen till en rund pizzabotten på ca 25 cm i diameter.

Sprid ut kronärtskocksblandningen jämt över pizzabotten och toppas med mozzarellaosten. Placera sedan i mitten av ugnen och baka i 15-20 minuter tills all ost har smält och pizzakanterna har fått en fin gyllene kant.

Servera omedelbart, garnerad med persilja.

Hoppas det smakar!

I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet

 


Nästa inlägg