Hemgjorda polska potatispiroger

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Polska Piroger

600 g potatis
200 g vetemjöl
1 ägg
1 tesked salt
Fyllning (valfri, exempelvis riven ost eller kryddstekt lök)

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Mosa potatisen medan den fortfarande är varm.
  3. Tillsätt vetemjöl, ägg och salt till potatismoset och knåda tills en jämn deg bildas.
  4. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord till en tunna platta.
  5. Skär ut cirklar med en rund form eller ett glas.
  6. Lägg en liten mängd fyllning på varje degcirkel och fäll ihop degen för att skapa en halvmåneformad pirog.
  7. Koka pirogerna i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  8. Servera med smör eller stekt lök och gräddfil.

Tips: Du kan också steka pirogerna i smör eller olja efter kokning för en krispig yta.

Till dessa läckra piroger dricker vi Villa Blanche Picpoul de Pinet


Nästa inlägg