Hemgjorda polska potatispiroger


Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Polska Piroger
600 g potatis
200 g vetemjöl
1 ägg
1 tesked salt
Fyllning (valfri, exempelvis riven ost eller kryddstekt lök)
- Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
- Mosa potatisen medan den fortfarande är varm.
- Tillsätt vetemjöl, ägg och salt till potatismoset och knåda tills en jämn deg bildas.
- Rulla ut degen på ett mjölat bakbord till en tunna platta.
- Skär ut cirklar med en rund form eller ett glas.
- Lägg en liten mängd fyllning på varje degcirkel och fäll ihop degen för att skapa en halvmåneformad pirog.
- Koka pirogerna i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
- Servera med smör eller stekt lök och gräddfil.
Tips: Du kan också steka pirogerna i smör eller olja efter kokning för en krispig yta.
Till dessa läckra piroger dricker vi Villa Blanche Picpoul de Pinet