Sallad Nicoise

Cameleon Sauvignon Blanc Chardonnay (Fair for Life) (Nyhet)

Art.nr. 3026-08

Cameleon Sauvignon Blanc Chardonnay (Fair for Life) (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig, ungdomlig smak med inslag av galiamelon, persika, kiwi, citrus och päron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller till vegetariska rätter Läs mer…


249 kr

Du behöver

Sallad Nicoise

200 gram tonfisk, i olja
1 st citron
1 st rödlök
1 dl Kalamata oliver
300 gram haricots verts
1 paket romanticatomater
5 st potatisar
8 st sardellfiléer
4 st ägg
1 st romansallad

Dressing

1 tsk dijonsenap
salt och peppar
1 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1 st pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad persilja
1 tsk honung

Här kommer ett härligt recept på en lite matigare men ändå fräsch sallad!

Gör så här

Börja med att skala och koka potatisen i cirka 10 minuter. Låt kallna, och skär dem sedan i bitar. Koka sedan äggen i 6 minuter och skölj dem i kallt vatten, skär dem sedan i klyftor. Koka haricot verts i cirka 2 minuter, skölj dem sedan i kallt vatten.

Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Dela sardeller och tonfisk i mindre bitar. Skär citronen i klyftor. Skär upp salladen.

Blanda ihop olivolja, dijonsenap, lite salt och peppar, en pressad vitlöksklyfta, rödvinsvinäger och honung till en dressing.

Blanda till sist salladsbladen och lägg på potatis, tonfisk, sardeller, haricots verts, oliver, lök, ägg och tomater. Häll över dressingen. Dekorera med citronklyftorna.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Biffstroganoff

Nästa inlägg