Carnitas – Tacos goes pulled pork!

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Carnitas

Ca 1,5 kg Fläskkarré i bit
1 gul lök, halverad
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1 tsk mald kummin
1 tsk vitlökspulver
4,5 dl vatten
2 msk färsk limejuice
1 apelsin, skuren i kvartar
Salt och Peppar
15-20 Majstortillas

Garnering

Limeklyftor
Hackad röd lök
Färsk hackad koriander
Salsa
Tunt skivade rädisor
Avokado
Tapito (Het chilisås)

Carnitas är en mycket populär mexikansk rätt vars tillagning påminner mycket om pulled pork. Skippa vanliga tacomiddagen på fredagen och bjud på Carnitas på lördag istället!

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg fläskkarré, lök, lagerblad, oregano, kummin, vitlökspulver, 1 ½ tsk salt och 1 tsk peppar, vatten samt limejuice i en ugnsfast form med lock. (Gärna en gjutjärnsgryta med lock) Vätskan ska nästan täcka köttet. Pressa ur apelsinjuicen från apelsinen och lägg sedan ner juice och det som återstår av apelsinen i grytan.

Koka upp på medium värme och låt puttra ett tag, sätt sedan in grytan i ugnen och tillaga köttet tills det går att dela med en gaffel. Detta tar ca 2 ½h.  Vänd köttet en gång under denna tid.

Ta ut grytan ur ugnen och lyft försiktigt ur köttet med en hålslev och lägg i en skål, avlägsna samt släng apelsinhalvor, löken samt lagerblad från vätskan. Höj värmen på spisen till hög värme och låt koka ihop tills ca 2,5 dl kvarstår.

Sätt ugnen på grill och lägg ut ett bakplåtspapper.

Lägg över köttet på en ugnsplåt och dela köttet med gaffel i grova men hanterbara bitar och häll över såsen, det ska inte bli för blött.

Sätt in plåten på högsta nivån i ugnen och lått grilla till dess att kanterna fått en brynt färg, ej bränd! Det tar ca 5 minuter.

Servera sedan omedelbart tillsammans med valfri toppning och varma majstortillas.

Till detta recept passar vår nylansering Q Malbec fantastiskt till!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg