Kanel och örtkryddad entrecote i bit med skysås och rostad potatis
För att få köttet riktigt saftigt och mört så grillar vi denna gång en hel entrecote bit.


Q Malbec
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…
Du behöver
Entrecote
1 kg entrecote i bit
2 msk olja
1tsk grovmalen svartpeppar
2 st. kanelstänger
2 tsk timjan
Skysås
1 dl köttspad
0,25 dl balsamvinäger
1 msk honung
1 ½ msk kalvfond
½ dl rödvin
2 tsk timjan
Gnid in kryddorna med hjälp av oljan runt köttet. Bryn köttet på grillen runt om, lägg därefter på den del av grillen som är svalast Baka av på ca 120 grader i ca 1 ½ timme eller tills innertemperaturen är 58 grader (använd elektronisk stektermometer).
Blanda under tiden samman samtliga ingredienser till såsen och låt koka samman, smaka av med salt och peppar. Servera allt med rostad potatis toppad med färsk timjan.
Till detta recept vinner vi på att matcha ett fruktigt och smakrikt vin med bra syra och framförallt hög kvalite på frukten. Vårt vin Q Malbec blir här en perfekt matchning!