Kalvschnitzel Parmigiana

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


89 kr

Du behöver

Kalvschnitzel Parmigiana

50g ströbröd
60g riven parmesanost
50g vetemjöl
Salt & peppar
1 stort ägg
400g kalvschnitzel, i fyra bitar
Olja, till pensling
200g krossad tomat
1 vitlöksklyfta, krossad
2 tsk torkad mejram
1 msk olivolja
½ tsk salt
¼ tsk strösocker
100g mozzarella, skuren i skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 °C

Ta fram tre skålar. Blanda ströbröd och 20g parmesanost i en, lägg mjöl i den andra och smaksätt med salt och peppar, samt vispa ägget och lägg det i den tredje skålen.

Torka av schnitzlarna med kökspapper och salta och peppra generöst. Täck sedan hela bägge sidor av köttet med mjöl. Doppa sedan i ägget samt sist i ströbröd och ostblandningen.

Ta sedan fram en ugnsplåt samt ett galler till ugnen. Pensla gallret med lite olivolja och lägg ut de panerade schnitzlarna på gallret med plåten under.  Rosta sedan schnitzlarna i ugn i 12 minuter tills de nästan är tillagade.

Medan schnitzlarna är i ugnen, blanda tomat, vitlök, mejram, olivolja och ½ tsk salt samt socker och peppar i en bunke.

Sänk sedan temperaturen till 180°C. Förflytta sedan försiktigt schnitzlarna till ugnsplåten, eller lite en ugnsfast form och täck varje schnitzel med ett generöst lager tomatröra och toppa med skivor av mozzarella samt den resterande delen riven parmesan.

Tillaga sedan i ytterligare 10 minuter till dess att all ost har smält och bubblar. Servera tillsammans med pasta eller en god sallad.

Servera tillsammans med ett glas Q Malbec.