Grillad tonfisk med sesampanering samt vitlöksfrästa haricots verts

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Tonfisk

2 rejäla bitar tonfisk
1.7 dl sesamfrö
Sesamolja
Olivolja
Svartpeppar

Haricot vertes fräs

5 nävar haricots verts
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackad rödlök
1 msk Olivolja

321 sås

3 delar Hoisin sås
2 delar Soja
1 del Sriracha (Het tai sås)

Grillad tonfisk och sesamfrön är en magisk kombination tillsammans.

Gör så här:

Ta ut tonfiskfiléerna ur kylen och låt bli rumstempererade (15-20 minuter) Lägg på minnet hur fibrerna på filéerna går så ni vet hur ni ska skära dem senare. Genom att skära tvärs över fibrernas riktning så får ni mörare bitar.

Hetta upp grillen och panera filéerna med olivolja stänk även dem med ett par droppar sesamolja på vardera sidan samt peppra med nymalen svartpeppar. Panera därefter med ett tunt lager sesamfrö och tryck försiktigt in dem i filéerna. Grilla sedan dem ca 2 minuter på vardera sidan och flytta dem direkt från grillen. Låt vila i ca 15 minuter.

Under tiden tonfisken vilar så hetta upp en panna med olivolja och fräs haricots verts tillsammans med mandel, en vitlöksklyfta samt rödlök.

Skvätt sedan ett par droppar av 321 såsen över de uppskurna tonfiskbitarna. Var försiktig med att ta för mycket av såsen. Den ska ge ett lätt sting, men inte ta över tonfiskens härliga smak eller bli för mycket tillsammans med vinmatchningen.

Som vinmatchning vill vi ha ett mycket fruktigt vin från en av vinvärldens bästa tonfiskmatchningar. Spier Chenin Blanc blir här en magisk kompanjon till denna härliga rätt.

Låt det smaka!


Nästa inlägg