Grillad tonfisk med mozzarella och örtvinagrette
För oss som älskar fisk så är en bit grillad tonfisk bland det bästa vi kan lägga på grillen under sommaren. Tillsammans med en läcker och smakrik sallad är njutningen fullkomlig.


Domaine de la Bournaire
Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…
Du behöver
Nicesallad
4 Tomater, delade på mitten och ev. ugnsbakade med lite vitlök och timjan
1/2 gurka skalad och delad i mindre bitar
1/3 rödlök, delad på mitten och skivad i tunna “strimlor”
2 msk kapris bär alt vanlig kapris
2 dl goda oliver
Blandad sallad, sköljd
Olivolja och vinäger
Citronskal och ev saft
Örtvinagrette
1 dl basilika
1 dl persilja
1 dl spenat
1 tsk dragon (tar lätt överhand)
3 dl Olivolja
1 tsk citronjuice
Lite riven vitlök
1 tsk vinäger
Salt och peppar
Tonfisk
ca 600 gr tonfiskfilé
4 msk olivolja
salt och svartpeppar
Skär tonfisken i portionsbitar. Gnid in bitarna med lite olivolja, salt och peppar.
Grilla tonfisken hastigt så att den bara får mönster på ytan, den är bäst om den är rå/rosa ..annars blir den torr!
Dela mozzarellan i ganska stora bitar och ringla olivolja över, peppra och strö över lite hackad basilika.
Mixa örterna med olivolja och smaka av med lite riven vitlök, citronjuice och vitvinsvinäger, salta och peppra.
Blanda salladen med olja, vinäger, lite citronjuice, salt och peppar strax innan servering och anrätta på tallrik med tonfisken, mozzarella och vinaigrette
Servera med krutonger, bröd och ev. kokt ägg för att göra den lite matigare.