Grillad tonfisk med mozzarella och örtvinagrette

För oss som älskar fisk så är en bit grillad tonfisk bland det bästa vi kan lägga på grillen under sommaren. Tillsammans med en läcker och smakrik sallad är njutningen fullkomlig.

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Nicesallad

4 Tomater, delade på mitten och ev. ugnsbakade med lite vitlök och timjan
1/2 gurka skalad och delad i mindre bitar
1/3 rödlök, delad på mitten och skivad i tunna ”strimlor”
2 msk kapris bär alt vanlig kapris
2 dl goda oliver
Blandad sallad, sköljd
Olivolja och vinäger
Citronskal och ev saft

Örtvinagrette

1 dl basilika
1 dl persilja
1 dl spenat
1 tsk dragon (tar lätt överhand)
3 dl Olivolja
1 tsk citronjuice
Lite riven vitlök
1 tsk vinäger
Salt och peppar

Tonfisk

ca 600 gr tonfiskfilé
4 msk olivolja
salt och svartpeppar

Skär tonfisken i portionsbitar. Gnid in bitarna med lite olivolja, salt och peppar.

Grilla tonfisken hastigt så att den bara får mönster på ytan, den är bäst om den är rå/rosa ..annars blir den torr!

Dela mozzarellan i ganska stora bitar och ringla olivolja över, peppra och strö över lite hackad basilika.

Mixa örterna med olivolja och smaka av med lite riven vitlök, citronjuice och vitvinsvinäger, salta och peppra.

Blanda salladen med olja, vinäger, lite citronjuice, salt och peppar strax innan servering och anrätta på tallrik med tonfisken, mozzarella och vinaigrette

Servera med krutonger, bröd och ev. kokt ägg för att göra den lite matigare.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg