Burrata- och heirloomtomatsallad med oliver och fetaost

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

Art.nr. 252701

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk, aningen blommig smak med inslag av päron, kex, gröna äpplen, vit persika, örter, kiwi och lime. Läs mer…


Du behöver

Burrata- och heirloomtomatsallad med oliver och fetaost

200 g burrataost
4-5 stora heirloomtomater i olika färger, skivade
En blandning av körsbärstomater, halverade
En handfull gröna oliver
50 g fetaost, tärnad
2-3 msk extra jungfruolivolja
1-2 msk balsamvinägersirap
En handfull färsk basilika, finhackad
Salt och svartpeppar, efter smak

Burrata- och heirloomtomatsallad (Arvstomater) med oliver och fetaost: Denna sallad kombinerar den krämiga burrataosten med en rikedom av saftiga heirloomtomater och tillför den salta smaken av oliver samt den syrliga fetaosten. Dressingen av extra jungfruolivolja och balsamvinägersirap förhöjer smakerna, medan en touch av färsk basilika ger en fräschör.

Instruktioner:

  1. Tomatbädd: Arrangera de skivade heirloomtomaterna och halverade körsbärstomaterna på två serveringsfat.
  2. Lägg till burratan: Placera burrataosten i mitten av varje fat. Dela osten försiktigt om den är stor för att göra den lättare att dela vid servering.
  3. Oliver och fetaost: Strö de gröna oliverna och tärnad fetaost över tomaterna.
  4. Ringla dressingen: Drizzla extra jungfruolivoljan och balsamvinägersirapen över salladen för en glansig finish och extra smak.
  5. Krydda och basilika: Krydda med salt och svartpeppar och toppa med den hackade basilikan för fräschhet och färg.
  6. Bered och servera: Låt salladen vila i några minuter så att smakerna förenas. Servera sedan omgående för att njuta av de olika texturerna och smakerna.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg