Matig sallad med rostade kikärtor och parmesancrème

Här kommer en rustik och matig sallad som står sig bra på egenhand, som huvudrätt, eller som en del av buffé. Rostade och milda smaker möter kryddiga knapriga kikärtor och salt ost i parmesancrèmen. Passar utmärkt till ett smakrikt vitt vin från Argentina!

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


Du behöver

Sallad

400 g muscatpumpa
4 morötter
4 palsternackor
en burk kronärtskockshjärtan
en ask rucola eller blandad sallad
en citron

Rostade kikärtor

1 burk kokta kikärtor
chiliflakes
paprikapulver
salt
valfria kryddor
ca 2 msk olivolja

Parmesancrème

1 dl Crème fraiche
En bit parmesan
Zest från en halv citron
Salt/peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärtorna noga och låt dem gärna torka på handduk. Lägg dem i en plastpåse, tillsätt alla torra kryddor och ringla i olivolja. Massera lätt in marinaden så att de räcker kikärtorna och häll sedan upp blandingen på en bakplåtsklädd plåt. Kör i ugnen i ca 30-40 minuter tills ärtorna är knapriga och spröda.

Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Skala morötter, palsternacka och pumpa. Dela i stavar och pumpan i bitar. Lägg allt på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över olivolja. Dela citronen på mitten och lägg den på plåten. Baka i ugnen tills grönsakerna mjuknat men har visst tuggmotstånd, ca 20-30 min.

Blanda crème fraiche med finriven parmesan, citronzest och salt och peppar. Dosera efter smak.

Lägg upp de ugnsrostade grönsakerna på ett serveringsfat, vänd i rucolan, toppa med de knapriga kikärtorna och garnera med den söta bakade citronen. Pressa gärna lite juice över salladen. Servera med parmesancrèmen till.

Till denna rätt avnjuter vi ett glas Marlboroug Estate Sauvignon blanc, ett friskt och härligt ekologiskt vin från Argentina!