Grillad lax “Caesar” med chili och citron

Lax är bland det bästa vi vet och en otroligt mångsidig råvara som går att preparera på väldigt många sätt. Här kommer ett läckert och fräscht grillrecept.

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Lax

Lax, ca 160 g/ pers.
Salt & svartpeppar
Citronskal av ½ citron
1 tsk finhackad chili alt. Sambal Oelek

Caesardressing:

2 st äggulor
2 dl olivolja
100 g riven parmesan
1 tsk riven vitlök (ta lite i taget och smaka dig fram..)
1 msk rödvinsvinäger
1 st sardell
romansallad
citronklyfta
salt och svartpeppar

Grillad eller stekt lax är otroligt gott och går snabbt. Men en smakrik ceasardressing blir middagen en riktig höjdare.

Salta och peppra laxen, ”gnid” in citron och chili. Grillad sedan laxen på en het grill eller stek klart på grillen på indirekt värme ca 90 grader (har du en tunn skiva lax kan du grilla klart i panna eller på grill.)

Caesardressing

Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.

Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt, peppar och vinäger. Blanda med salladen och servera den tillsammans med laxen, citronklyfta och krutonger.

Vill du ha salladen lite matigare så ta i lite av vad du har hemma. Kokt potatis, tomater, gurka, lök, rädisor, rostade rödbetor, örter.

Tänk på att blanda salladen precis innan servering, annars får du en ”trött” sallad.