Rostade päron- och cikoriasallad med valnötter och fetaost


Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Rostad päron- och cikoriasallad med valnötter och fetaost
4 päron (färska och fasta)
2 huvud cikoria (cirka 500 gram)
100 gram valnötter
200 gram fetaost
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
Salt och svartpeppar efter smak
Här kommer en härlig sommarsallad full med smaker där vi balanserar upp cikorians unikt bittra smak med sötma, syra samt härliga nötiga toner.
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- Dela päronen på mitten, ta bort kärnhuset och skär dem i tunna skivor. Placera skivorna på en bakplåt med bakpapper och pensla dem med lite olivolja.
- Rosta päronskivorna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är mjuka och har fått lite färg. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
- Under tiden som päronen rostar, tvätta och torka cikorian och riv den i bitar.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medium värme tills de blir gyllenbruna, cirka 5 minuter. Var försiktig så att de inte bränns. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
- För att göra dressingen, blandar du olivolja, balsamvinäger, honung, salt och peppar i en liten skål. Rör om tills allt är väl blandat.
- Blanda cikoria, rostade päron och hackade valnötter i en stor skål. Häll över dressingen och blanda väl.
- Smula fetaosten över salladen strax innan servering.
- Servera salladen direkt, eventuellt med lite extra fetaost på toppen om så önskas.
Smaklig måltid!
Fetaost och torr Sauvignon Blanc är en fantastisk kombo. Till detta recept tipsar vi om Morandé Estate Sauvignon Blanc