Kycklingbullar med krämig sås


Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Kycklingbullar med gräddig sås
500 g kycklingfärs
1 stor lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tesked salt
1/2 tesked peppar
2 msk olivolja
2 dl grädde
1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk torr vermouth eller vitt vin
1/2 tesked citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- I en stor skål, blanda kycklingfärs, finhackad lök, pressad vitlök, ägg, ströbröd, salt och peppar tillsammans.
- Forma färsblandningen till bollar med hjälp av en sked eller händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ plåten i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter eller tills kycklingbullarna är genomstekta.
- Samtidigt, värm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt grädde, matlagningsgrädde, vermouth eller vitt vin och citronsaft. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills såsen har tjocknat.
- Ta ut kycklingbullarna från ugnen och tillsätt dem till såsen i stekpannan. Rör försiktigt om tills kycklingbullarna är täckta av sås.
- Servera varma med ris eller pasta och grönsaker.
I glaset en krispig Sauvignon blanc från Chilé, Morandè Estate Sauvignon Blanc.