Sojaglaserad torskrygg med couscous-sallad och butternutpumpa-puré

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

sojaglaserad torskrygg

4 stycken torskryggfiléer, ca 150g vardera
4 msk sojasås
2 msk honung
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk sesamolja

couscous-sallad

200g couscous
2 dl kokande vatten
2 msk olivolja
Salt och peppar till smak
1 gurka, tärnad
200g cocktailtomater, halverade
1 rödlök, finhackad
1 näve färsk persilja, finhackad
Saft av en citron

butternutpumpa-puré

1 butternutpumpa
2 msk smör
Salt och peppar till smak

  1. Förbered torskrygg: Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök och sesamolja i en skål. Lägg torskryggfiléerna i en plastpåse, häll marinaden över och låt marinera i minst 30 minuter i kylskåp.
  2. Förbered couscous-sallad: Häll couscousen i en skål och tillsätt kokande vatten, olivolja, salt och peppar. Täck över skålen och låt stå i 10 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och tillsätt sedan gurka, tomater, rödlök, persilja och citronsaft. Rör om väl och sätt åt sidan.
  3. Förbered butternutpumpa-puré: Värm ugnen till 200°C. Halvera pumpan och ta bort kärnorna. Lägg pumpahalvorna på en bakplåt med snittytan uppåt. Klicka över smör, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 40-50 minuter, eller tills pumpaköttet är mjukt. Skrapa ur köttet och mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka torskrygg: Värm ugnen till 200°C. Ta ut torskryggfiléerna ur marinaden och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Häll över lite av marinaden och baka i ugnen i 15-20 minuter, eller tills fisken är genomkokt och får en fin glasyr.
  5. Servera: Lägg en klick butternutpumpa-puré på varje tallrik, toppa med torskrygg och servera med couscous-salladen vid sidan om.

Smaklig måltid!


Föregående inlägg