Biff och stoutgryta med värstingvin från Bordeaux

Château Plantier Rose Cru Bourgeois

Art.nr. 3626-02

Château Plantier Rose Cru Bourgeois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Djup nyanserad doft av mörka bär, kaffe och örter. Smaken karaktäriseras av mogna bigarråer, plommon, ceder, svarta vinbär och en hint av blyerts. Vinet har en lång eftersmak. Läs mer…


130 kr

Du behöver

Köttgryta med stout och ett kraftigt rödvin

700g nötkött
175g mager bacon
1 msk vegetabilisk olja
15g smör
1 msk mjöl
1 flaska stout
450g scharlottenlök
3 vitlöksklyftor, krossade
1 msk socker
1 msk vin- eller cidervinäger
Salt
Nymalen svartpeppar
Potatis el Ris

Gör så här.

Värm ugnen till 150 grader.

Stek köttet tillsammans med bacon och häll av merparten av vätskan. Ta bort köttet och lägg åt sidan. Tillsätt smör i samma panna och smält. Rör i mjölet och skapa en roux (redning av lika delar smör och mjöl) Koka sedan under omrörning i ca 1-2 minuter.

Rör sedan gradvis i stoutölet. Lägg sedan köttet och schalottenlök i en djup gryta och salta och peppra. Lägg sedan till vitlök samt strö på sockret innan såsen hälls på. Täck med lock och låt koka sakta i 3 timmar.

Blanda i vinäger strax innan servering. Servera med nykokt potatis och lite persilja.

Till denna massiva rätt vill vi ha ett massivt vin som legat länge på fat. Premium Bordeaux kan här inte slå fel!


Föregående inlägg