Cabernet Franc är en druva som etablerade sig i Libournais appellationerna i sydvästra Frankrike på 1600-talet. Under 1700-talet fick druvan en större spridning i Bordeaux genom planteringar i kända vindistrikt…
Gör så här. Värm ugnen till 150 grader. Stek köttet tillsammans med bacon och häll av merparten av vätskan. Ta bort köttet och lägg åt sidan. Tillsätt smör i samma…
Fantastiska smaker behöver inte alltid betyda att vi spenderar en massa tid i köket. Denna rätt är lättlagad men smakar lyxrestaurang! Hetta upp olivolja till medium värme i en tjock…
Hacka paprika, lök och morot samt lägg dessa i en stor gryta tillsammans med ca 2 matskedar olivolja. Sautera i ca 2 minuter, tillsätt kycklingen, den torkade koriandern och resten…
Sauvignon Blanc är en grön druva som ursprungligen härstämmar från vinregionen Bordeaux i Frankrike. Namnet är en kombination av de franska orden sauvage (vild) samt Blanc (vit) på grund av…
Kalvlever Anglais är en klassisk rätt som passar bra under den lite kallare årstiden. Servera med ett fruktigt vin med fatkaraktär. Gör så här: Fräs löken mjuk i smör på…
Cabernet Sauvignon är vinvärldens sanna globetrotter. Så länge det är tillräckligt varmt så växer druvan nästintill överallt och geografiskt odlas den från Napa Valley i väst, till Japan i öst, från Sydafrika i syd och till Tyskland i nord, och finner någon ambitiös vinodlare en varm sydsluttning ännu mer norrut, så klarar sig nog druvan där med!
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.