Kalvlever Anglais med rödvinsås och kokt potatis

Château Plantier Rose Cru Bourgeois

Art.nr. 3626-02

Château Plantier Rose Cru Bourgeois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Djup nyanserad doft av mörka bär, kaffe och örter. Smaken karaktäriseras av mogna bigarråer, plommon, ceder, svarta vinbär och en hint av blyerts. Vinet har en lång eftersmak. Läs mer…


130 kr

Du behöver

Kalvlever

600 g kalvlever, skivad
2 msk vetemjöl
2 msk smör
salt och vitpeppar
8 skivor bacon

Rödvinsås

2 schalottenlökar,
finhackade
1 msk smör
2 dl kalvbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
1 tsk torkad timjan
10 krossade vitpepparkorn
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar

Tomatfräs

100 g syltlök
300 g haricot verts
frysta
250 g cocktailtomater
1 msk olja
salt och svartpeppar
700 g potatis
2 msk kapris
några kaprisfrukter

Kalvlever Anglais är en klassisk rätt som passar bra under den lite kallare årstiden. Servera med ett fruktigt vin med fatkaraktär.

Gör så här:

Fräs löken mjuk i smör på medeltemperatur. Tillsätt tomatpuré, buljong, hälften av vinet, timjan och peppar. Låt koka upp och reducera till hälften.  Sila, tillsätt resten av vinet och låt koka upp. Blanda smör och mjöl till en pasta och red såsen. Koka i ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar.

Skölj av syltlök och fräs den i olja tillsammans med haricots verts och cocktailtomater. Smaksätt med salt och peppar.

Vänd levern i mjöl och stek i smör. Salta och peppra. Fräs baconskivorna i sitt eget fett. Servera med kokt potatis och strö över kapris.

Servera tillsammans med ett Bordeauxvin av högsta klass. Chateau Plantier Rose, ett vin med en djup nyanserad doft av mörka bär, kaffe och örter. Smaken karaktäriseras av mogna bigarråer, plommon, ceder, svarta vinbär och en hint av blyerts. Vinet har en lång eftersmak som gifter sig väl med maträttens alla smaker.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg