Wallenbergare

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Biffar

500g mald kalvfärs
3 äggulor
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 dl Vispgrädde
1 dl Ströbröd
50g Smör

Potatispuré

800g potatis
1 dl vispgrädde
1/2 dl röd mjölk
50g smör
1/2 tsk salt

Tillbehör

50g brynt smör
200g ärtor
Eventuellt rivet citronskal samt muskot till Purén

En klassiskt Wallenbergare är så gott och tillsammans med vårt vin Fabien Demois Chinon så uppnår vi härliga smakbryggor tillsammans med lingonens syrlighet.

Gör så här:

Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.

Blanda färs, ägg, salt, vitpeppar, till en jämn och fin smet. En matbereade är att föredra. Tillsätt grädden i små skvättar under omrörning. Forma sedan 8-10 biffar beroende på hur stora ni vill ha dem. Lägg sedan upp ströbröd i en djup tallrik och vänd biffarna så att alla sidor täcks ordentligt. Låt ströbrödet suga upp vätska från biffarna i ca 5 minuter.

Smält en generös mängd smör i en stekpanna på låg värme. Stek sedan biffarna i 10-12 minuter. Det är viktigt att inte ha för hög värme under detta steg.

När potisen är färdigkokt och biffarna steks färdigt så pressa den avrunna potatisen ner i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vispa sedan ner mjöl och varm mjölk tills ni får en fluffig och len puré. Smaka av med salt och peppar, samt muskot och zitronzest om ni gillar det.

Servera sedan wallenbergarna med potatispuren, kokta eller ångade ärtor samt en rejäl klick rårörda lingon.

I glaset, Chinon från Fabien Demois.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg