Underbar korvgryta med chipolatakorv och cannllinibönor

Finca Luna Beberide (Nyhet)

Art.nr. 252801

Finca Luna Beberide (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, fikon, oregano, peppar, svarta vinbär och vanilj. Läs mer…


149 kr

Du behöver

Korvgryta

1msk olivolja
500g Chipolata korv, eller annan smakrik korv
1 medium gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
400g cannellinibönor på burk.
800g krossade tomater på burk
½ dl BBQ sås, tex sweet baby ray.
1 msk brunt socker
2/3 dl hackad bladpersilja
Rostat bröd, gärna surdeg

En underbart mättande korv och böngryta är perfekt att fylla på depåerna med efter en dag i skidsnåret. Det ger även en lite härlig känsla av BBQ-smakar så här mitt i vintern för er som inte grillar året runt!

Gör så här:

Hetta upp hälften av oljan i en stor kastrull med tjock botten. På medium värme. Tillaga korven i omgångar och stek i ca 5–6 minuter eller tills de fått fin yta. Lägg åt sidan på en tallrik.

Tillsätt sedan den resterande oljan till pannan och tillsätt lök och vitlök. Tillaga dessa i ca 5–6 minuter tills den mjuknat. Addera sedan bönor, tomat, BBQ-sås, samt sockret. Rör runt och lägg sedan i korven. Sätt på ett lock och låt koka upp, därefter sänk värmen till medium låg värme.

Låt grytan sjuda utan lock i ca 25 minuter. När korven känns helt genomkokt samt då såsen har tjocknat så är det klart.

Rosta brödet i en panna med lite olivolja, vitlök och persilja.

Servera grytan tillsammans med det rostade brödet samt färskt hackad bladpersilja.

Servera tillsammans med ett glas Finca Luna Beberide eller Spier Signature Pinotage om ni vill ha ett budgetalternativ.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Wallenbergare