Jambalaya

Värm kycklingbuljongen, rör i saffran och låt stå i ca 5 minuter. Hetta undertiden upp olja i en wokpanna/stor gryta till medium värme. Tillsätt kyckling och stek i 10 minuter. Vänd kycklingen ofta till den fått en fin gyllene yta.

Tillsätt 1/3 lök i pannan och tillaga tills den blivit mjuk. Tillsätt paprika, chilli, samt chorizo och tillaga i ytterligare 5 minuter. Lägg detta sedan i en bunke vid sidan om.

Stek lök och vitlök i olja tills det blivit mjukt. Tillsätt sedan riset. Tillsätt sedan lite buljong i taget, på samma sätt som när ni lagar en risotto. När riset känns mört och har absorberat vätskan (tar ca 20 minuter) så tillsätt korvblandningen från bunken och låt allt bli varmt i ett par minuter.

Hacka och garnera med persilja. Vill ni ha en lite hetare gryta så smaka av med Tabasco.

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…