Jambalaya


Värm kycklingbuljongen, rör i saffran och låt stå i ca 5 minuter. Hetta undertiden upp olja i en wokpanna/stor gryta till medium värme. Tillsätt kyckling och stek i 10 minuter. Vänd kycklingen ofta till den fått en fin gyllene yta.
Tillsätt 1/3 lök i pannan och tillaga tills den blivit mjuk. Tillsätt paprika, chilli, samt chorizo och tillaga i ytterligare 5 minuter. Lägg detta sedan i en bunke vid sidan om.
Stek lök och vitlök i olja tills det blivit mjukt. Tillsätt sedan riset. Tillsätt sedan lite buljong i taget, på samma sätt som när ni lagar en risotto. När riset känns mört och har absorberat vätskan (tar ca 20 minuter) så tillsätt korvblandningen från bunken och låt allt bli varmt i ett par minuter.
Hacka och garnera med persilja. Vill ni ha en lite hetare gryta så smaka av med Tabasco.
The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…




