Rökt lax med delikatesspotatis, kapris, rödlök och dill


Org de Rac Chardonnay
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…
Du behöver
Rökt lax med delikatesspotatis, kapris, rödlök och dill
600g Rökt lax
20 Delikatesspotatisar
5-6 msk Kapris
1 röd lök
1 kruka dill
Olivolja
Torkad Dragon
Salt
Peppar
Ibland är man lite lat, men vill ändå ha fantastiska smakar som går fort att kombinera. Då är denna rätt en riktig höjdare!
Gör så här:
Koka delikatesspotatis, eller färskpotatis om det finns. Skär sedan upp potaisen i skivor och lägg dem på en tallrik. Skär bitar av den rökta laxen, samt lägg ut skivor av röd lök, dill samt skeda ut kapris. Häll ett tunt lager olja över samt smaka av med salt, peppar samt torkad dragon.
En perfekt matchning till denna rätt är Org de Rac Chardonnay där den salta laxen med sin lätta rökighet skapar en perfekt brygga tillsammans med vinets fatkaraktär.
Hoppas det smakar!