Ugnsbakad Röding med Cavasås och forellrom


Cava Roy Brut Nature
Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.
Du behöver
Ugnsbakad Röding med Champagnesås och forellrom
4 st. filéer av röding ca 750 g
1 dl Cava Roy Brut Nature
2 st. schalottenlökar finhackade
2 dl fiskfond
2 dl grädde
20 g smör
1 st. fänkål
20 g forellrom
4 st. pärllökar
potatis
salt
peppar
Röding gör sig kanske bäst halstrad över kol vid en fin fjällbäck, men det är en väldigt läcker och god fisk som går utmärkt att steka i ugn. I detta recept piffar vi upp den med Cava och forellrom!
Sätt ugnen på 150 grader. Fräs lök i lite smör, tillsätt champagne och koka ner till hälften. Häll i grädde och koka ihop tills såsen blir simmig. Mixa i smöret innan servering. Salta och peppra. Koka fänkålen, potatisen och pärllök mjuka i saltat vatten. Dela fänkålen i 4 skivor.
Salta och peppra rödingfiléerna och baka dem i 150 grader värme på en plåt i ugn, fisken är klar när det går att dra av skinnet, ca 10-12 minuter. Lägg filéerna på en tallrik eller ett fat. Garnera med forellrom och dill. Servera tillsammans med dillkokt delikatesspotatis.
Till och i denna läckra rätt rekommenderar vi Cava Roy Brut Nature!