Ugnsbakad Röding med Cavasås och forellrom

Cava Roy Brut Nature

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Ugnsbakad Röding med Champagnesås och forellrom

4 st. filéer av röding ca 750 g
1 dl Cava Roy Brut Nature
2 st. schalottenlökar finhackade
2 dl fiskfond
2 dl grädde
20 g smör
1 st. fänkål
20 g forellrom
4 st. pärllökar
potatis
salt
peppar

Röding gör sig kanske bäst halstrad över kol vid en fin fjällbäck, men det är en väldigt läcker och god fisk som går utmärkt att steka i ugn. I detta recept piffar vi upp den med Cava och forellrom!

Sätt ugnen på 150 grader. Fräs lök i lite smör, tillsätt champagne och koka ner till hälften. Häll i grädde och koka ihop tills såsen blir simmig. Mixa i smöret innan servering. Salta och peppra. Koka fänkålen, potatisen och pärllök mjuka i saltat vatten. Dela fänkålen i 4 skivor.

Salta och peppra rödingfiléerna och baka dem i 150 grader värme på en plåt i ugn, fisken är klar när det går att dra av skinnet, ca 10-12 minuter. Lägg filéerna på en tallrik eller ett fat. Garnera med forellrom och dill. Servera tillsammans med dillkokt delikatesspotatis.

Till och i denna läckra rätt rekommenderar vi Cava Roy Brut Nature!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg